Osmanlı Türkçesi Aşk Şiirleri

Osmanlı Türkçesi Aşk Şiirleri. Bu dönemde edebî dil niteliği kazanmaya başlayan oğuz türkçesi ile eserler verilmeye başlanmıştır. Selim’in eğitimi oldukça iyidir padişah tahtına geçene kadar.

Osmanlı Padişahlarının Aşk şiirleri aşk kelimeleri
Osmanlı Padişahlarının Aşk şiirleri aşk kelimeleri from ask-kelimeleri.blogspot.com

Babası kanuni sultan süleyman annesi ise hürrem sultan’dır. Çünkü bu sahranın aşk sahrası yollarında çok avcısı vardır. Osmanlı türk edebiyatı tanzimat'a kadar arap ve fars edebiyatları ile paralel olarak gazel, kaside, mesnevî, rubaî vb.

Yüzyil Divan Şiiri Sanatçilari Anadolu’da Türk Edebiyatı, Ilk Kalıcı Örneklerini 13.


★ en önemli tema aşk olan bu edebiyatla ilahi aşkın yanı sıra beşeri. 273 şiirin yer aldığı yayında filolojik hususlara hiç dikkat edilmediği gibi kullanılan yazmalar ve nüsha farkları belirtilmemiştir. Bu yazıda osmanlı türkçesi ile oluşmuş ve cumhuriyet dönemine kadar sürmüş olan edebiyat ana hatlarıyla anlatılmıştır.

Aşk Bana Mansûr’a Olan Tecellideki Ateş Olarak Görünür.


Öbür yanda güneş kendi keyfinde. Aşk uğrunda rüsva oldum ve bu yoldaki şöhretim bütün şehri tuttu. Önce şiirin adının neden 857 olduğuna gelince 1453 miladi ve 857 hicri yıldır.

Görmüş Ve Geçirmiş Denizin Kalbine Sindi.


Günümüz türkçesi de hemen altında verilmiştir. Osmanlı türk edebiyatı tanzimat'a kadar arap ve fars edebiyatları ile paralel olarak gazel, kaside, mesnevî, rubaî vb. درمان آراديم دردمه , دردم باڭا درمان ايمش.

Dadaloğlunun Şiirlerinde Bozulmamış Bir Anadolu Türkçesi Hakimdir.


206 bin kelime ile en geniş kapsamlı osmanlıca türkçe sözlük. Yavuz sultan selimin eşi hafsa sultana yazdığı şiirlerden biri günümüz türkçesi ile. En güzel osmanlıca aşk sözleri.

Vâla’ya Lslâmın Beklediği En Şerefli.


Dalgın duyuyor rüzgarın ahengini dal dal. Mecnun hikâyesini yazanlar hep yabana yazmışlar. Bir lahzada bir pancur açılmış gibi yazdan bir bestenin engin sesi yükseldi boğazdan coşmuş yine bir aşkın uzak hatırasıyla, aksetti uyanmış tepelerden sırasıyla, dağ dağ o güzel ses bütün etrafı gezindi:

Posting Komentar untuk "Osmanlı Türkçesi Aşk Şiirleri"