Ahmet Telli Aşk Şiirleri

Ahmet Telli Aşk Şiirleri. Ahmet telli’ nin “aşk bitti” adlı şiiri için hazırlanmıştır. Aralıksız dinlediğim alaturka bir fasıl gibi gökyüzüne bakmayı, dostlara mektup yazmayı çiçekleri sulamayı unutmuşluğum gibi bitti.

Ahmet Telli şiirleri… Kent Stratejileri Merkezi
Ahmet Telli şiirleri… Kent Stratejileri Merkezi from kentstratejileri.com

Bir dönem köy ögretmenligi yapti. Bir aşk nasıl biterse öyle bitti bu aşk da yürümeyi yeniden öğrenen felçli bir çocuk gibi sokağa çıkmalıyım şimdi ve çoktandır i̇hmal ettiğim dostlara yeni bir adres bırakmalıyım Bu nedenle özlem şiirleri yazımızın oldukça nitelikli olduğunu söyleyebiliriz.

Bir Aşk Nasıl Biterse Öyle Bitti Bu Aşk Da Yürümeyi Yeniden Öğrenen Felçli Bir Çocuk Gibi Sokağa Çıkmalıyım Şimdi Ve Çoktandır İhmal Ettiğim Dostlara Yeni Bir Adres Bırakmalıyım


İşte, büyüleyici, duygusal ahmet telli şiirleri; 81 yılından bir fotoğraf göz değil bunlar kesinlikle değil irin gibi bir nefret akıyor sadece dudaklar yok burun yok alın yok yüzü yok bu mumyalanmış yüzün ölümün rengi gri midir ya da korkunun gri midir insan hayvana benzetilirken uzun ve pis bir sakal sarkıyor göğsüme iliştirilen rakamlara i̇şte 81 yılından fotoğraf Ayrılık ayracı bütün ayraçları kaldırdın ama unuttuğun bir şey vardı yine de, çiçekleri sulamadın

Ahmet Telli’nin Şiirleri Ve Hayatı.


Acının tutanakçısıyım acının tutanakçısıyım anlatıp dururum aşkları ayrılıkları ve o destan yalnızlığını ömrümüzün göçebe, gezgin ve aylak bir miy. Kendisi gibi öğretmen olup şair olan bir sürü şairimiz vardır. Ahmet telli tarafından yazılan belki yine gelirim şiiri ve diğer şair ahmet telli şiirleri antoloji.com'da.

Bir Aşk Nasıl Biterse Öyle Bitti Bu Aşk Da Uzun Bir Hastalık Gibi Aralıksız Dinlediğim Alaturka Bir Fasıl Gibi Gökyüzüne Bakmayı, Dostlara Mektup Yazmayı.


Ahmet telli duygularını yoğun yaşayan şairlerimizden biridir. 12 eylül darbesinden sonra uzunca bir süre tutuklu kalan ahmet telli genelikle aşk, özlem ve yalnızlık üzerine şiirler yazdı. Bu nedenle özlem şiirleri yazımızın oldukça nitelikli olduğunu söyleyebiliriz.

Bu Şiirleri Okurken Gerçek Aşkın Ne Olduğunu Daha Iyi Bir Şekilde Anlayacaksınız.


Bir dönem köy ögretmenligi yapti. Ahmet telli' nin aşk bitti adlı şiiri için hazırlanmıştır.aşk bi̇tti̇ f.e.s. Toprak şiir ödülünü kazandı, 1980) dövüşen anlatsın saklı kalan (1982) su çürüdü (1983)

Ahmet Telli, Sanatın Işlevinin Toplumsal Olmasını Öneren Ve Öngören Lirik Şiirleriyle Dikkat Çekti.


Cihgerhunun şiirleri üstüne yazdığı bir yazısından kısa bir süre hüküm giymiştir. Elime beceriksiz, acemi ve olasıya yapayalnızım her defasında bu sonuncu olsun diyorum ömrümün eksiksiz tek şiiri yazılsın artık kırk yaşımın ve bir aşkın bittiği bu gece akbabalar bin yıl kelebekler bir mevsim yaşarlarmış ki aşk da kısa ömürlüdür, başlar gibi biter yaşanmışsa. Belki yine gelirim şiirini okumak için tıklayın.

Posting Komentar untuk "Ahmet Telli Aşk Şiirleri"