Mevlananın Sevgi Ile Sözleri

Mevlananın Sevgi Ile Sözleri. Yazılan sözler o an yaşanılan duygularla alakalı olup rabbimizin. İyiyim desem yalan olur, kötüyüm desem inancıma dokunur.

Mevlana Sözleri Aşk İle İlgili Güzel Mevlana Şiirleri
Mevlana Sözleri Aşk İle İlgili Güzel Mevlana Şiirleri from www.agrisoz.com

Her lafa verecek bir cevabım var. Gönül birliği (gönüldaşlık) dil birliğinden daha iyidir. Mevlâna) gönlüm gürültüsüz, patırtısız, harfsiz, sessiz bir söz istiyor!

Her Şey Neye Layıksa Ona Dönüşür.


Mevlananın sevgi ile ilgili sözleri. Zamanın başlangıcından önce allah mutlak güzellik idi. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.

İnsan, Yabancılarla Kalırsa Mahpusa Benzer.


Mevlana en güzel sözleri sen böyle güzelken bana söz düşmez. Mevlana sözleri̇ ne olursan ol, yine gel. Işık saçmak için önce yanmak gerek.

Aşağı Kimse Ise Bunun Aksinedir.


Kötü huy kılavuzun oldukça mutlu olacağım sanma! En iyisi şükre vurayım dilimi, belki o zaman kalbim kurtulur. Mevlana’nın evrensel bakış açısını anlatan bir sözü:

Aşk Bir Uçurumdan Düşmek Gibidir, Bunun Için Sevgiliye “Yar” Denilir.


Mevlana celaleddin rumi sevgi ve bilgi ile ilgiliz özlü söz. Bu sevgi de bilgi neticesidir. Kimi sabrından susar, kimi saygısından, kimi de sevgisinden.

Gönül Birliği (Gönüldaşlık) Dil Birliğinden Daha Iyidir.


İnsanlardan köpeğe bir heves, bir arzu geçer de köpek ya av avlar ya çoban olur koyun güder ya da bekçilik eder. Yazılan sözler o an yaşanılan duygularla alakalı olup rabbimizin. Uğruna fedakârlık yapmadığın sevgiyi, yüreğinde taşıyıp da kendine yük etme.

Posting Komentar untuk "Mevlananın Sevgi Ile Sözleri"